Kimya Metalürji Fakültesi, 1992 yılında Mühendislik Fakültesi'nden doğmuştur.

Kimya Metalürji Fakültesi; Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümlerinden oluşmakta olup bütün bölümlerimizde lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim ve öğretim gerçekleştirilmektedir. Fakültenin temel amacı, üst düzey nitelik ve bilgilerle donatılmış, laboratuvar imkanları ile tecrübeli, yüksek kalitede mühendisler yetiştirmektir.

Kimya Metalürji Fakültesi endüstri ile iç-içe araştırma projeleri yürüterek ülke kalkınmasına üst düzeyde katma değer sağlamaktadır. Modern cihazlarla donatılmış olan laboratuvarlarımızda kamu ve özel sektörün talep ve ihtiyaçlarına yönelik, Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK, YTÜ Araştırma Fonu ve uluslararası destekli projeler çerçevesinde çalışmalar yürütülmektedir.

Kimya Metalürji Fakültesi; 24 Şubat 2006 tarihinde ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alarak eğitim hizmetinde kalite güvencesi sunan bir kurum haline gelmiş, 1 Aralık 2008 tarihinde ise laboratuvar ISO 17025 Akreditasyon Belgesi alınmıştır.

Tüm bu olanaklar ışığında, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalürji Fakültesi araştırma, eğitim ve öğretim kalitesini artırarak çalışmalarına devam etmektedir.